fredag 2 oktober 2009

Seglingshajk - en resumé

Den 26 september träffades 7 seniorer med 5 ledare ner i Limhamns småbåtshamn för att ge oss iväg på en seglingstur till Köpenhamn. Vi hade tillgång till Bertils och Tomas båtar och vi var 6 personer på varje båt. Efter att vi packat i alla saker gav vi oss iväg. Vi hade kanske inte det bästa vädret
men det regnade inte i alla fall.

Vi seglade under bron och på vägen dit var vi tvungna att kryssa. De flesta av oss var väl lite ovana och en del sjösjuka infann sig men vi lyckades komma fram till hamnen i Christianshavn och fick två hamnplatser nära varandra. Efter en hamburgarlunch gav vi oss ut på promenad till Christiania. Det är ju en annorlunda stadsdel och det var någon typ av festival där just denna lördagen så det var ganska mycket folk där. Detta gjorde att vi inte stannade så länge.

Tillbaka i båtarna spelade några det längsta partiet Uno jag varit med om och så tillverkades äpplepajer och middag. Redan klockan 22 gick vi alla och lade oss och det var väldigt skönt att sova då. Man blir ganska trött av att segla.

På söndagsmorgonen gav vi oss iväg vid 10 och vi fick under seglingen lära oss lite mer om hur man navigerade med gps. Båten styrdes mot en liten ö mitt ute i sundet som heter Flakfort. Där stannade vi och gick på upptäcktsfärder och åt lunch. Flakfort är en gammal militärö så där fanns en del mörka gångar att vandra runt i. Efter lunch seglade vi tillbaka till Limhamn och efter en fikastund packade vi ur båtarna och spolade av dem innan vi sa hejdå och gick skilda vägar.
Tack till Bertil och Tomas som vågade låta oss segla på deras båtar. Här kommer lite bilder.

1 kommentar:

  1. fina bilder! men den bästa måste ju vara "i snor". haha. lägg in dem på facebook också i den fina gruppen! eller så kan jag gra det omdu skickar dem. tack för en fin helg alluhopa. precis vad jag behövde. /julia

    SvaraRadera