torsdag 18 december 2008

Julmyshelg

Helgen den 12 - 14 december gav seniorlaget Ursekten sig iväg på julmyshelg. Bilarna tog oss till Hörrs Nygård och vi bodde i det lite mindre huset. Helgen gick ut på att mysa, baka och spela spel och det var precis vad vi gjorde. Tänkte att detta inlägg skulle få ett traditionellt loggboksupplägg fast med lite kompleterande bilder.

Fredag: Klockan 18.00 skulle vi samlas på gården och vid den tiden var de flesta där, dock ej ledarna. Sara och Bertil (ja Håkan också av självklara själ) dök upp 20 över. Som en förklaring till detta så hade de varit och handlat all maten och tiden räckte inte riktigt till. Framförallt inte till att leta efter plånboken med avdelningskassan som Sara lyckades tappa precis innan shoppingen skulle börja. Men efter 20 minuters letande inne på scoutgården hittades plånboken precis utanför bilen. I alla fall så lastades släpet och sedan hoppade alla in i bilarna så att vi kunde åka. Tack Tjabo och Calle för att ni ställde upp och körde!

Väl framme packades alla grejer in och det tillagades lite hamburgare till kvällsmat. Förutom att spelandet började direkt så hade vi även lokalavdelningens årsmöte på kvällen. Kameran låg dock kvar i väskan hela kvällen.

Lördag: Den stora aktiviteten denna dag var bakning, så efter frukost satte vi igång. Vi bakade matbröd, lussekatter, pepparkakor, knäck, Rocky Road och chokladdoppade clementiner.



Mitt i bakandet var vi tvugna att fixa till lunchen och det var rotfruktssoppa som stod på menyn. Kött skulle koka och rotfrukter skulle skalas och delas.



Efter lunch skickades barnen (seniorerna) upp på ovanvåningen för att sovamiddag. Samtidigt förberedde ledarna en liten överraskning. Det var ju så att Emil och Martin fyllde år den 13 dec så vi anordnade ett litet barnkalas. Klassiskt barnkalas med fiskedamm, godispåsar, ballonger och tårta.



På kvällen hade vi klassiskt julbord och tittade på lucia på tv där Julia var med i kören. Självklart spelade vi spel också.





Söndag: Under dagen planerades det inför julcermonin, vi åt spagetti och köttfärssås och vi städade. Allt detta innan vi åkte hem klockan 14. Då kom Marcus och Lauras föräldrar och hämtade, tack till dem.

Hoppas att alla som var med hade det supermysigt och att Emil och Martin var nöjda med sin födelsedag.

Vi som var med var: Emil, Martin, Fredrik, 3lin, Håkan, Marcus, André, Laura, Erik, Sara, Bertil, Andrée, Emma, Evelina och Elias.

1 kommentar: