onsdag 11 februari 2009

SLUG

Fredagen den 6 februari anlände vi till Hörrs Nygård för att under helgen genomgå Seniorlagsutbildning. Vi var 10 stycken från Ursekten och förutom vi var där även seniorer från Svedala, Oxie, Finn, Åkarp och Åstorp. Totalt var vi runt 60 st.

Efter att ha checkat in och lagt våra saker där vi skulle sova samlades vi alla för att leka och sedan äta middag.
Efter maten hade vi vårt första kurspass där vi fick lära oss om olika roller och sedan fick vi spela spelet orangino. Där målet är att lära känna varandra bättre. Sista övningen för kvällen var att rita seniorlaget. Det blev en färgglad bild som ska hängas upp i seniorlyan.


Lördagen började med frukost klockan åtta och då hade vi alla fått lite sömn, vissa mer än andra. Första kurspasset för dagen var i blandade grupper och innehöll sammarbetsövningar och härskartekniker.

Det var nu dags för lunchövning. Laget fick i uppgift att laga mat över öppen eld. Vi fick recept och ingredienser för att göra en kycklinggryta. Övningen var dock inte så lätt som det låter de vi fick ytterliggare instruktioner. Vi skulle innan vi började bestämma fyra ord som vi fick använda och sedan inte prata förrän maten var färdig. Vi valde göra, ge, mer och färdig. Övningen gick bra och maten blev god! Efter lunchen skulle vi även ha reflektionsövning för att fundera kring vad som gått bra och vad som gått dåligt.




Mätta och belåtna var det dags att fundera ytterliggare kring laget. Vad är våra styrkor? Vad är våra svagheter? Vad har vi för möjligheter? och Vad finns det för hot? När vi kommit fram till detta fick vi rita en ö som representerar lagets mål. Ursekten ön blev väldigt fin och kommer även den hängas upp i seniorlyan.




För ledarna var det efter detta vilotid. Under tiden som vi vilade blev seniorerna uppdelade i grupper med olika ansvarsområden för att fixa en härlig middag. Middag, bordsplacering, efterrätt, kanelbullar och varma mackor. En trevlig kväll.
På söndagen var vi nog alla lite sega men de olika stationerna med inspiration var ändå intressant. Vi fick berättat för oss om Blå Hajk, Gula knuten, ALU, SscAU, Böcker & Scoutmetoden och Explorer Belt. Efter en god lunch och två städade hus begav vi oss alla mot Malmö igen.
Jag och seniorlaget (hoppas jag) vill tacka för en lärorik och rolig helg. Tack till kursledningen och tack till laget. Vi är bra!!!





2 kommentarer:

  1. Det var en mycket trevlig helg. Dessutom trevligt återberättad på bloggen.

    SvaraRadera
  2. jag håller med. väldigt fint skrivet. vi är bra. :) tackar för helgen. 3.

    SvaraRadera